Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-06@02:11:56 GMT

اعلام دستمزد مبنای کسرحق بیمه در سال ۱۴۰۰ + جدول

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۳۱۶۸

اعلام دستمزد مبنای کسرحق بیمه در سال ۱۴۰۰ + جدول

تین نیوز

طی بخشنامه ای از سوی مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، دستمزد مبنای کسرحق بیمه در سال ۱۴۰۰ صادر و به تمامی واحدهای اجرایی این سازمان ابلاغ شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: باتوجه به بخشنامه ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع تصویب نامه جلسه ۲۳ اسفند سال گذشته شورای عالی کار در خصوص تغییر حداقل دستمزد روزانه و سایر سطوح دستمزدی و حداقل مزایای پرداختی به کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۰، میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق بیمه از ابتدای سال جاری با جزئیات زیر اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق بیمه بیمه شدگان مشمول قوانین کار و تامین اجتماعی (به استثنای مشاغل و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع) مبلغ ۸۸۵ هزار و ۱۶۵ ریال اعلام می‌شود. سایر سطوح دستمزدی بر اساس آخرین دستمزد روزانه ۱۳۹۹، معادل ۲۶ درصد به علاوه رقم ثابت روزانه ۸۲ هزار و ۷۸۵ ریال به شرح زیر افزایش می‌یابد.

مزد روزانه شغل سال ۱۴۰۰=۸۲/۷۸۵+۱.۲۶* آخرین مزد روزانه شغل در سال ۱۳۹۹

با توجه به اینکه طبق بند ۳ تصویبنامه شورای عالی کار مقرر شده است کارفرمایان مشمول قانون کار به کلیه کارگران اعم از دائم و موقت و مجرد یا متاهل ماهیانه مبلغ ۶ میلیون ریال بابت کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای و همچنین بر اساس مصوبه مورخ یکم شهریور ۹۹ هیات محترم وزیران مبلغ ۳ میلیون ریال به عنوان حق مسکن (از ابتدای تیر ۱۳۹۹) به کارگران مشمول قانون پرداخت کنند، لذا کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار می‌بایست طبق بند ۵ ماده ۲ قانون تامین اجتماعی و آیین نامه اجرایی ماده ۳۹ قانون اخیرالذکر با رعایت بخشنامه‌های ۵ و۵.۱ جدید درآمد به هنگام تنظیم صورت مزد و مزایا نسبت به درج مبالغ یادشده به همراه سایر اقلام مشمول کسر حق بیمه از جمله خواروبار در ایام اشتغال و… در ستون مربوطه و کسر حق بیمه متعلقه و پرداخت آن به شعبه اقدام کنند.

چنانچه براساس مصوبه هیات محترم ورزیران، مبلغ حق مسکن قابل پرداخت به بیمه شدگان در سال ۱۴۰۰ افزایش یابد، مراتب مجدداً جهت اقدام اعلام می‌شود.

به موجب بند ۲ مصوبه مزبور و تبصره‌های ذیل آن و نیز دستورالعمل‌های صادره از سوی اداره کل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی و جداول مربوطه، تمامی کارفرمایان مکلفند از مبلغ مزد پایه سنواتی کارگران مشمول قانون کار (اعم از کارگاه‌های دارای طرح طبقه بندی و فاقد طبقه بندی مشاغل) که دارای حداقل یکسال سابقه کار در همان کارگاه شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته است به مبلغ روزانه ۴۶ هزار و ۶۶۷ ریال حق بیمه متعلقه را کسر و با رعایت ماده ۳۹ قانون تامین اجتماعی و آئین نامه اجرایی مربوطه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.

شایان ذکر است، ملاک محاسبه مبلغ مزد پایه سنواتی بر اساس مصوبات سالیانه شورایعالی کار و میزان سنوات اشتغال بیمه شده در همان کارگاه و از تاریخ مبنای یکم فروردین ۹۵( برای اولین پایه سنواتی) قابل محاسبه خواهد بود.

به هنگام محاسبه حق بیمه آن دسته از بیمه شدگان که در آخرین گزارش بازرسی انجام شده مربوط به قبل از یکم فروردین ۱۴۰۰، دستمزد آنان بیش از حداقل دستمزد روزانه (۶۳۶ هزار و ۸۰۹ ریال) درج شده است، چنانچه در سال ۱۴۰۰ کارفرما از ارسال و پرداخت حق بیمه بیمه شدگان خودداری و یا در لیست‌های ارسالی ترک کار آنها را اعلام نکند، دستمزد آنها به شرح بندهای ۲ و۳ مذکور تعیین و سپس مبنای محاسبه حق بیمه ماههای که لیست آن ارسال نشده است قرار گیرد.

حداقل مبنای پرداخت حق بیمه بیمه شدگان ادامه بیمه به طوراختیاری مطابق بخشنامه امور بیمه شدگان مورخ ۱۳۹۸/۱/۵ برابر ۱.۲ حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار خواهد بود.

همچنین مبنای پرداخت حق بیمه بیمه شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری که مبنای پرداخت حق بیمه آنان در سال ۱۳۹۹ از رقم روزانه ۶۳۶ هزار و ۸۰۹ ریال بیشتر است، همانند سایر سطوح دستمزدی معادل ۲۶ درصد به علاوه رقم ثابت روزانه ۸۲ هزار و۷۸۵ ریال مطابق روش زیر در سال جاری افزایش می‌یابد که در هرحال از ۱.۲ حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار کمتر نخواهد بود.

مبنای پرداخت حق بیمه روزانه سال ۱۴۰۰=( ۸۲/۷۸۵+۱.۲۶* آخرین مبنای پرداخت حق بیمه روزانه در سال ۱۳۹۹)

حداقل مبنای پرداخت حق بیمه بیمه شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد در سال ۱۴۰۰ معادل رقم روزانه ۸۸۵ هزار و ۱۶۵ ریال خواهد بود. همچنین با توچه به مفاد بند ۴ دستور اداری مورخ ۹۹/۱۲/۲۰ در مواردی که دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بالاتر از حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار در سال ۱۳۹۹ باشد، می بایت ضریب دستمزد مربوطه نسبت به حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار در سال ۹۹ رعایت شود.

دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه سال ۱۴۰۰= (۸۸۵/۱۶۵* ضریب دستمزد مربوطه نسبت به حداقل دستمزد سال ۱۳۹۹ معادل ۲/۳)

کلیه پرداختی‌های آن دسته از مقرری بگیران بیمه بیکاری که تاریخ وقوع بیکاری آنان از تاریخ ۱۴۰۰/۱/۱ به بعد است، با رعایت حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ خواهد بود. همچنین پرداختی‌های آن دسته از مقرری بگیران بیکاری سنوات قبل که در سال ۱۴۰۰ ادامه می‌یابد و مبلغ آن کمتر از حداقل دستمزد مزبور در سال ۱۴۰۰ است تا مبلغ حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ ترمیم می‌شود.

ضریب دستمزدی رانندگان حمل ونقل بار و مسافر بین شهری موضوع بند ۷ جلسه هیات مدیره مورخ ۱۳۸۱/۳/۲۶ و اصلاحات بعدی آن در سال ۱۳۹۷ به شرح زیر تعیین و از تاریخ ۱۴۰۰/۱/۱ مبنای دریافت حق بیمه و ارائه تعهدات قانونی تعیین می‌شود.

الف) رانندگان بین شهری

رانندگان وانت بار، سواری، مینی بوس، کامیونت و… رانندگان اتوبوس، کامیون و… ۱.۲ برابر حداقل دستمزد ۱.۵ برابر حداقل دستمزد

 

ب) رانندگان درون شهری:

رانندگان حمل بار رانندگان حمل مسافر (سواری، مینی بوس و…) رانندگان اتوبوس درون شهری ۱.۱ برابر حداقل دستمزد ۱.۱ برابر حداقل دستمزد ۱.۱ برابر حداقل دستمزد

 

با توجه به مراتب فوق دستمزد مقطوع روزانه رانندگان مشمول قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار ومسافر بین شهری (ضریب ۱/۵) معادل یک میلیون و ۳۲۸ هزار، بابت رانندگان مینی بوس وسواری (ضریب ۱/۲) معادل یک میلیون و ۶۲ هزار ریال، سایر رانندگان و رانندگان تاکسی، وانت بار و مینی بوس درون شهری (ضریب ۱/۱) معادل ۹۷۴ هزار ریال تعیین می‌شود.

ضرایب دستمزد مقطوع کارگران ساختمانی موضوع بند ۴ جلسه مورخ ۲۳/‌۱۰/‌۹۲‬ هیات مدیره محترم سازمان، به شرح زیر تعیین و از تاریخ ۰۱/‌۰۱/‌۱۴۰۰‬ مبنای دریافت حق بیمه و تعهدات قانونی قرار می‌گیرد.

الف) کارگردرجه یک (کارگر ماهر، استادکار) ۱/۴ برابر حداقل دستمزد

ب) کارگر درجه دو (کارگر نیمه ماهر، کمک استادکار) ۱/۳ برابر حداقل دستمزد

ج) کارگر درجه سه (کارگر عمومی) ۱/۲ برابر حداقل دستمزد

با توجه به بند فوق حق بیمه کارگران ساختمانی می‌بایست بر اساس سطح مهارت اعلام شده در کارت مهارت فنی آنان و بر اساس دستمزد مقطوع روزانه شغل مربوطه با اعمال ضرایب ۱/۲، ۱/۳، ۱/۴ برابر حداقل دستمزد (به ترتیب یک میلیون و۶۲ هزار، یک میلیون و ۱۵۱ هزار و یک میلیون و ۲۳۹ هزار) ریال بر اساس سطح مهارت کارگران مزبور و با رعایت مصوبات هیات مدیره محاسبه و وصول شود.

با توجه به مصوبات شورای عالی تامین اجتماعی و هیات امنای سازمان تامین اجتماعی، حداکثر دستمزد روزانه مشمول کسر حق بیمه از ابتدای سال جاری ۷ برابر حداقل دستمزد روزانه تعیین و رعایت موضوع موضوع حسب مورد در ماههای ۳۱،۳۰ و۲۹ روزه الزامی است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: حق بیمه حق بیمه رانندگان پرداخت حق بیمه بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی مبنای پرداخت حق بیمه حداقل دستمزد روزانه برابر حداقل دستمزد مشمول قانون کار رانندگان حمل دستمزد مبنای پایه سنواتی سال ۱۴۰۰ سال ۱۳۹۹ کسر حق بیمه یک میلیون مزد روزانه مینی بوس بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۳۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد

به تازگی وزارت بهداشت اعلام کرده که طرح ارزیابی اثرات قلیان اکسیژن را در ۱۰ استان کشور آغاز کرده است؛ رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت می‌گوید در این دستگاه که به "پاک‌دم" نیز شناخته می‌شود از ترکیب گازهای اکسیژن و نیتروژن استفاده شده است؛ به‌گفته وی، گاز موجود در این دستگاه به‌عنوان گاز خنده نیز مشهور است و موجب ایجاد احساس نشاط در مصرف‌کنندگان می‌شود!

با وجود این، برخی پزشکان نسبت به خطرات استفاده از این نوع قلیان، هشدار داده‌اند و البته طبق مشاهدات میدانی در مراکزی که این نوع از قلیان‌ها را سرو می‌کنند، عوارض متعددی در افرادی که قلیان اکسیژن را مصرف می‌کنند، قابل رؤیت است.

در همین راستا دکتر حمید سهراب‌پور؛ فوق‌تخصص ریه و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که گاز N۲O یا همان گاز خنده‌آور در صنایع داروسازی کاربرد دارد، گفت: موارد استفاده از این گاز بسیار محدود است و در بیهوشی‌های سطحی در زمان قدیم استفاده می‌شد و آنچه به‌عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده است، بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد.

وی افزود: همچنین این‌که عنوان شده است استفاده از این قلیان جنبه اکسیژن‌درمانی دارد درست نیست زیرا اکسیژن‌درمانی به این معناست که فرد با استفاده از کپسول، اکسیژن را استنشاق کند در حالی که این قلیان صرفاً شامل اکسیژن نیست.

گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب "روانگردان" نیز دارد

این فوق‌تخصص ریه متذکر شد: اتصالات و لوله‌های هر نوع قلیانی، محل مناسب برای تجمع باکتری‌ها و رشد قارچ‌هاست و بنابراین خطرات زیادی برای ریه افراد دارد.

این پزشک متخصص داخلی و فوق‌تخصص ریه همچنین به مضرات استفاده از قلیان‌های دخانی اشاره و تصریح کرد: قلیان دخانی و حاوی تنباکو نیز مقادیر زیادی از دود را وارد ریه‌ها می‌کند که این موضوع به سلامتی ریه آسیب جدی وارد می‌کند؛ مواد آروماتیک و معطر موجود در تنباکوها نیز به‌شدت سرطان‌زاست؛ بنابراین باید وزارت بهداشت، فرهنگ‌سازی‌های لازم برای کاهش مصرف انواع دخانیات و قلیان‌ها را انجام دهد و با سایر دستگاه‌ها برای کاهش تولید و مصرف این نوع مواد دخانی، رایزنی کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • خودرو شاهین امروز ۱۵ اردیبهشت چند شد؟ + جدول قیمت
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه