Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ میزان دستمزد در سال ۹۹ بالاخره مشخص شد؛ کارفرمایان معتقدند با شرایط کنونی و رکود و تحریم، توانی برای صاحبان کسب و کار باقی نمانده و کارگران نیز می‌گویند این رقم حداقل نیازهای آنها را پوشش نمی‌دهد.

همه این اتفاقات در شرایطی پیش آمده که کشورهای دنیا درگیر بحران ویروس کرونا هستند و این بیماری اقتصاد همه جهان را تحت الشعاع قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کشور‌ها با تزریق منابع و پول بین مردم و مشاغل، سعی دارند بحران جهانی در اقتصاد را مدیریت کنند. ایران اما مانند همیشه شرایط متفاوتی دارد در حالی باید از بیکاری و از دست رفتن مشاغل صحبت کرد که علاوه بر بحران کرونا، ایران با دشواری‌های کمبود منابع در وضع تحریم هم روبرو است.

اقتصاد ایران در شرایطی که با فشار ناشی از تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا تضعیف شده، بنگاه‌ها و کسب‌وکار‌های مختلفش بیش از پیش در معرض تهدید تعطیلی و کاهش فعالیت‌ها هستند. آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد در سال ۹۷ شاخص قیمت تولیدکننده ۵۶ درصد بالا رفته است؛ این یعنی هزینه تولید و خرید مواد اولیه در ایران بسیار بالا رفته است. در این شرایط دولت معتقد است افزایش دستمزد‌ها منجر به بیکاری گسترده و از دست رفتن مشاغل دیگر هم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: جزییات حقوق کارگران در سال ۹۹ مشخص شد

سعید لیلاز می‌گوید دولت در سال‌های گذشته به بهای از بین برده بهره‌وری، اشتغال را حفظ کرده است. او می‌گوید در این شرایط بحران ویروس کرونا پیش آمده و وضعیتی پیش آمده که در تاریخ معاصر سابقه نداشته است. ضمن اینکه میزان صادرات نفتی کشور از هفته‌های جنگ هم کمتر شده است.

سخنگوی دولت صبح امروز گفته بیکاری در بخش‌های مختلف به ۴میلیون نفر می‌رسد و بیش از ۱۲ میلیون کارگر در بخش خدمات مشغول به کارند و آثار اولیه بیکاری در ۱۰ رسته‌ای که بلافاصله با شیوع بیماری دچار تعطیلی شدند هویداست.

جلسات تعیین دستمزد کارگری در چنین شرایطی برگزار شد و ماجرای افزایش حداقل حقوق کارگران یا همان حداقل دستمزد که همیشه مهمترین بحث اسفند هرسال بوده، به در فروردین ۹۹ کشید چراکه امسال به خاطر شرایط بحران ویروس کرونا و تاثیرات آن، جلسات تعیین دستمزد به فروردین ۹۹ موکول شد.

دریافتی کارگران چه تفاوتی می‌کند؟

در شرایطی که تامین معیشت و جیب کارگران با افزایش دریافتی واقعی کارگران فراهم می‌شود، بالا بردن پایه حقوق یکی از گزینه‌هاست. با این حال کارفرمایان معتقدند اگر دستمزد بالاتر از این تعیین می‌شد، منجر به بالا رفتن احتمال اخراج و مرخصی اجباری یا کاهش حقوق دریافتی واقعی بخشی از شاعلان می‌شد به همین دلیل دستمزد نهایی و دریافتی کارگری با مصوبه فعلی به حدود ۲.۸ میلیون تومان تعیین شد تا بنا به استدلال دولت هم اشتغال از بین نرود هم اقدامی انجام نشود که به تعطیلی بنگاه‌ها بینجامد.

در حال حاضر دریافت دستمزد کارگری با احتساب سنوات و فرزند و ... حداقل ۲.۸ میلیون تومان است. این یعنی افزایش حداقل دریافتی دستمزد کارگران در سال ۹۹ در وضعیتی رخ داده که در سال ۱۳۹۸ هم در مقایسه با سال ۱۳۹۷ رشد ۳۶ درصدی حداقل مزد کارگری و افزایش ۴۳ درصدی حداقل دریافتی اتفاق افتاده که در دهه گذشته رخ نداده بود که حداقل مزد از میانگین تورم سال رقمی بالاتر باشد.

در سال ۹۹ از ۱۵ فاکتور اساسی که مزد نهایی کارگران را تعیین می‌کند، ۱۲ فاکتور در تعیین مزد کارگران رشد ۲۱ درصدی داشته، اما پایه سنواتی ۱۵۰ درصد رشد کرده که در کنار رشد ۱۱۰.۵ درصدی کمک هزینه (بن) میانگین دریافتی حداقل کارگری را به بیش از ۳۲ درصد رسانده است.

برهمین اساس هم اکنون با میانگین‌گیری دو سال گذشته و مد نظر قرار دادن نرخ تورم اعلامی رسمی کشور (مرکز آمار ایران) درمی یابیم که در مجموع، کارگر بدون فرزند در دو سال اخیر ۱۵.۱ درصد بیش از تورم دو سال اخیر و کارگر با یک فرزند ۱۳.۶ و با دو فرزند ۱۲.۴ درصد بیش از تورم اعلامی دریافتی خواهند داشت.

بر پایه اعداد منتشره مزد ۹۹، مجموع دریافتی دستمزد ماهانه کارگر بدون فرزند ۳۳.۸ درصد رشد، با یک فرزند ۳۲.۸ درصد، با دو فرزند ۳۲ درصد و با بعد خانوار ۳ نفر ۳۲.۵ درصد افزایش خواهد داشت.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 حقوق کارگران افزایش حقوق 99 سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۵۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی جلسه کمیسیون دائمی هیأت امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار
شد.

در این جلسه دکتر داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی به تشریح شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی ویژه کارکنان و اعضای هیأت علمی داخل کشور و واحدهای برون مرکزی پرداخت که پس از بحث و تبادل نظر اعضا به تصویب رسید.

همچنین دستورالعمل بازنشستگی کارکنان و اعضای هیأت علمی و نظام نامه تحول اداری و رتبه بندی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی اعضا کمیسیون دائمی هیأت امنای مرکزی قرار گرفت و در نهایت به تصویب رسید.

در این جلسه علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مهدی نویدادهم دبیرکل هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، عنایت اله ملکی تبار رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی، دکتر حسین جوادی خزانه دار دانشگاه آزاد اسلامی و سایر اعضا حضور داشتند.

کد خبر 6097508

دیگر خبرها

  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • ادعای عجیب مورایس درباره لیست تیم ملی فوتبال + جداول
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • اختصاص اولین حقوق به آزادی زندانیان غیر عمد
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • خبر جدید درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳ / تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است